La Denominació d’Origen Costers del Segre format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals…

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

Agropecuaria Les Pletes Cellers i vins, Costers del Segre La família Bregolat, provinent d'Andorra, va adquirir l'any 2003 la finca Les Pletes al terme municipal d'Artesa de Segre, entre les serres de Sant Mamet i Montclar. Van recuperar els ceps que hi havia plantats i així, l'any 2006, començar a elaborar vins per a consum propi. La família Bregolat, provinent d'Andorra, va adquirir l'any 2003 la finca Les Pletes al terme municipal d'Artesa de Segre, entre les serres de Sant Mamet i Montclar. Van recuperar els ceps que hi havia plantats i així, l'any 2006, començar a elaborar vins per a consum propi. Després de donar a provar petites mostres a sommeliers i restaurants, i en vista de l'èxit, l'any 2009 van comercialitzar les primeres ampolles del celler que duu el nom familiar. Les produccions limitades del celler Bregolat permeten fer un seguiment personal de cada fase del procés de vinificació. A la vinya cuiden els ceps de ben a prop i així s'asseguren de recollir el fruit en el moment òptim. Realitzen la verema de forma manual, parcel·la a parcel·la, dividides segons les varietats blanques macabeu, garnatxa blanca, sauvignon blanc i gewürztraminer i les negres cabernet sauvignon, merlot, garnatxa i syrah. A Bregolat consideren que el vi és cultura, per això sempre estan disposats a donar a conèixer aquesta tradició mitjançant cursos d'enologia a càrrec d'un enòleg i un sommelier, visites amb degustació de vins o maridatges i organització d'esdeveniments diversos.